www.dickydenboogert.nl

 

 

 

Mede gevormd door atelier/privé onderwijs bij diverse docenten van verschillende kunstacademies, ben ik al lange tijd creatief bezig. Na werkzaam te zijn geweest in de commerciële sector, ben ik mij gaan toeleggen op het  verder uitbouwen van mijn creativiteit in de vorm van schilderen, contemplatieve fotografie en digitale fotobewerking.

Mijn materialen zijn voornamelijk olie-, acryl-, aquarelverf een fotocamera en een fotobewerkingsprogramma.

In mijn werk wil ik dát uitdrukken wat mij beroert; de natuur, spiritualiteit en de psyche van de mens. Ik heb daarbij 2 uitgangspunten: 1. Ik probeer dat wat voor mij voelbaar is een zichtbare vorm te geven en 2. Alles is fundamenteel met elkaar verbonden.

Herinneringen, en al dan niet vergeten emoties en gevoelens, in de ruimste zin, vinden een uitweg en herkenning. Het eindresultaat is het gevolg van een samenspel van intuitie en ratio. 

Ik vind herkenning in het volgende citaat: "Ik zie mijn weg, maar weet niet waarheen die leidt. Niet weten waarheen ik ga, inspireert me tot verder reizen".

 

 

 

Recensie (fotowerk):

Expressie als vorm van het zijn, als levensader tussen ratio en emotie. Spel en fantasie, vloeibare vormen van de geest vinden weg op papier. Wil en toeval als vrienden van dat wat beroert. De belangstelling die Dicky den Boogert heeft voor de natuur, de psyche van de mens en voor spiritualiteit komen tot leven, een zelfexpressie. Abstractie en figuratie ontmoeten elkaar in een verrukkelijke gloed. Haar taal gaat echter verder dan een figuratieve schijn. Haar kracht is gelegen in intuitief componeren, waarbij vorm en coloriet in een zeer subtiele balans zijn gebracht. Het is werk om in weg te dromen, om telkens weer van te mogen ontvangen.

Alles wat zich tijdens haar zoektochten aandient, wordt verwerkt. Geabsorbeerde gedachten en invallen, totdat het beeld verzadigd is. Het kleurgebruik is een factor apart. De zachte tinten lijken in de eerste plaats dienstbaar aan het streven om kwetsbaarheid in beeld te brengen. De kleuraccenten vergroten de visuele spanning en versterken de suggestie dat elk werk dicht op de huid van de kunstenaar en haar publiek zitten. Kracht en stilte als analogie van de mens. Werk door passie gedreven, geschreven in een zuivere taal.

Auteur : Peter Keulers (schrijver, schilder, beeldhouwer)